无码无羞耻肉动漫在线观看

  • 欢迎访问陕西专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以陕西省教育考城院http://www.sneea.cn/ 为准。
  • 陕西专升本 >专升本试题题库 > 英语 > 2022年陕西专升本英语阅读理解练习题与答案

    2022年陕西专升本英语阅读理解练习题与答案

    2022-01-20 14:15:25    来源:陕西专升本    点击:

      【导读】距离考试还有不到三个月的时间了,同学们是否有认真复习?陕西专升本网为同学们带来了2022年陕西专升本英语阅读理解练习题与答案。

      点击关注公众号【陕西专升本之家】,获取最新升本政策资讯!

      点击【在线咨询】,解答您的升本疑惑!

    陕西专升本英语

      2022年陕西专升本英语阅读理解练习题与答案

      Different countries and different races have different manners. Before entering a house in some Asian countries, it is good manners to take off your shoes. In European countries, even though shoes sometimes become very muddy, this is not done. A guest in a Chinese house sometimes does not finish a drink. He leaves a little, to show that he has had enough. In a Malay house, too, a guest always leaves a little food. In England, a guest always finishes a drink to show that he enjoys it.

      We should like to find out the customs of other races, so that they will not think us ill-mannered. And people all over the world agree that being well-mannered really means being kind and helping others, especially those older or weaker than themselves. If you remember this, you will not go very far wrong.

      Here are some examples of the things that a well-mannered person does or does not do.

      He never laughs at people when they are in trouble. He is always kind either to people or to animals. When people are waiting for a bus, or in a post office, he lines up to wait his turn. In the bus, he gives his seat to an older person or a lady who is standing. If he accidentally bumps into(碰撞) someone, or gets in their way, he says “Excuse me” or “I'm sorry”.

      He says “Please” when making a request, and “Thank you” when he receives something. He stands up when speaking to a lady or an older person, and he does not sit down until the other person is seated. He does not talk too much about himself. When eating, he does not speak with his mouth full of food.

      问题:

      1.According to the passage, a knowledge of the customs of other races() .

      A.is very useful

      B.is unnecessary

      C.is unimportant

      D.does not mean much

      【参考答案】A

      [考点]推理判断题

      【精析】A 根据第二段第一句“We should like to find out the customs of other races, so that they will not think us ill-mannered.”可知,我们应该了解其他民族的习俗,以免别人认为我们没有礼貌。由此可推知,了解其他民族的习俗是很有用的。故选A。

      2. A person with good manners thinks of ().

      A.the older before himself

      B.himself before others

      C.no one but himself

      D.his personal interests

      【参考答案】A

      [考点]推理判断题

      【精析】A 根据第四段第四句“In the bus, he gives his seat to an older person or a lady who is standing.”可推知,举止礼貌的人会先想着其他需要帮助的人,如老人、女士等。故选A。

      3. Which of the following is NOT true?

      A.A well-mannered person usually says “Please” when making a request.

      B.A well-mannered person usually makes an apology for bumping into someone accidentally.

      C.A well-mannered person usually sits where he is when speaking to a lady.

      D.A well-mannered person usually tries to help those who are in trouble.

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 根据最后两段可知,A、B、D三项表述正确。根据最后一段第二句“He stands up when speaking to a lady or an older person…”可知,有礼貌的人在和老人和女士交谈时会站起身来,所以C项错误。故选C。

      4. If you want to be well-mannered,() .

      A.you laugh at people when they are in trouble

      B.it's all right to speak with your mouth full of food

      C.you should stop someone when he is talking

      D.you should speak after someone else has finished talking

      【参考答案】D

      [考点]推理判断题

      【精析】D 根据第四段第一句“He never laughs at people when they are in trouble.”可知,A项错误;根据最后一段最后一句“When eating, he does not speak with his mouth full of food.”可知,B项错误;根据常识可知,C项错误,D项正确。故选D。

      5. As different countries have different manners, ().

      A.it's unnecessary to learn their manners

      B.we should try to find out the differences in the customs

      C.it should be wrong to go out of one's way to do anything

      D.learning a little language would be helpful

      【参考答案】B

      [考点]事实细节题

      【精析】B 根据第一段第一句“Different countries and different races have different manners.”和第二段第一句“We should like to find out the customs of other races, so that they will not think us ill-mannered.”可知,不同的国家有不同的习俗,我们应该了解各民族习俗的不同之处。故选B。

      以上就是“2022年陕西专升本英语阅读理解练习题与答案”的全部内容,同学们想知道更多关于陕西专升本的相关资讯,如复习备考、招生简章,常见问题等,敬请关注陕西专升本!

    陕西专升本尾部图片
    陕西专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://miitu.cn/

    本文地址:http://miitu.cn/show-877-5261-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“陕西专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码以过期,请重新刷新

    2022年陕西专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于陕西专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    陕西专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。