无码无羞耻肉动漫在线观看

  • 欢迎访问陕西专升本网!本站为【传爱专升本】旗下门户网站,为广大考生提供免费专升本政策与资讯,具体专升本考试信息以陕西省教育考城院http://www.sneea.cn/ 为准。
  • 陕西专升本 >专升本试题题库 > 英语 > 2022年陕西省专升本英语阅读理解练习题

    2022年陕西省专升本英语阅读理解练习题

    2022-03-07 11:07:45    来源:陕西专升本    点击:

      【导读】距离考试的时间越来越近,同学们要抓紧这个时间好好备考,下面带来了2022年陕西省专升本英语阅读理解练习题,仅供参考。

      点击关注公众号【陕西专升本之家】,获取更多升本政策资讯!

      点击【在线咨询】,解答您的升本疑惑!

    医疗健康预防宣传民生公众号首图.jpg

      2022年陕西省专升本英语阅读理解练习题

      It is really a surprise that after hundreds of years, educationists have still failed to design anything more efficient and reliable than examinations. It is claimed that examinations test what you know, but it is common knowledge that they more often do the exact opposite. They may be a good means of testing memory, or the skills of working rapidly under extreme pressure, but they can tell you nothing about a person's true ability.

      As anxiety-makers, examinations are second to none. That is because so much depends on them. They are the mark of success or failure in our society. Your whole future may be decided in one fateful day. No one can show his best in worry, or after a sleepless night, yet this is precisely what the examination system expects him to do.

      A good education should, among other things, train you to think for yourself. The examination system, however, does anything but that. What has to be learnt is laid down by a syllabus(教学大纲), so the student is encouraged to memorize it. Examinations do not motivate a student to read widely, and they do not enable him to seek more and more knowledge. Furthermore, teachers themselves are often judged by the results of their students' examinations. Consequently, they have to train their students to master exam techniques which they dislike. The most successful candidates are not always the best educated but the best trained.

      The results on which so much depends are often nothing more than a subjective assessment by some anonymous(匿名的) examiners. They certainly make mistakes, because they have to mark mountains of scripts(答卷) in a limited amount of time. They work under the same sort of pressure as the candidates.

      问题:

      1.The main idea of this passage is that examinations are __________.

      A.anxiety-makers

      B.harmful to education

      C.reliable and efficient

      D.good measures of memory

      【参考答案】B

      [考点]主旨大意题

      【精析】B 本文通篇都在讲述考试的弊端,A项(考试是焦虑创造者)和D项(考试是好的记忆测量方法)都是考试弊端的具体表现,而不能培养学生的独立思考能力是考试最大的弊端。故B项(考试对教育不利)是本文的主旨。

      2. It is clear that the author _______ examinations.

      A.argues for

      B.argues against

      C.is interested in

      D.is indifferent to

      【参考答案】B

      [考点]观点态度题

      【精析】B 根据上一题的分析可知,考试有诸多弊端,且不利于教育。由此可推知,作者对它的态度应是反对的、批评的,故B项正确。A项意为“赞成”;C项意为“对……有兴趣”;D项意为“对……漠不关心”。

      3. The fate of students is decided by _______ according to the passage.

      A.examinations

      B.education

      C.teaching

      D.learning

      【参考答案】A

      [考点]推理判断题

      【精析】A 根据第二段前四句“As anxiety-makers, examinations are second to none. That is because… Your whole future may be decided in one fateful day.”可知,考试决定着许多事,它是一个人在社会中成功或失败的标志,它决定着一个人的未来。故选A。

      4. According to the author, the most importance of a good education is to ______.

      A.encourage students to read widely

      B.teach students how to tackle exams

      C.train students to think on their own

      D.encourage students to seek more knowledge

      【参考答案】C

      [考点]事实细节题

      【精析】C 根据第三段第一句“A good education should, among other things, train you to think for yourself.”可知,好的教育最应当具有的作用就是培养学生的独立思考能力。故选C。on their own是文章中的for yourself的同义替换。B项在文中未提及;A、D两项只是培养学生独立思考能力的两种具体方法,所以都不正确。

      5. Which statement is NOT mentioned in the passage?

      A.Examinations can make students anxious.

      B.The examiners might make mistakes in marking.

      C.Teachers' work is judged based on the results of examinations.

      D.Tools better than examinations to test students' ability have been found.

      【参考答案】D

      [考点]事实细节题

      【精析】D 根据第二段第一句“As anxiety-makers…”可知,考试会让学生焦虑,所以A项正确;根据最后一段第一、二句“…anonymous examiners. They certainly make mistakes…”可知,考官在打分时会犯错,所以B项正确;根据第三段倒数第三句“…teachers themselves are often judged by the results of their students' examinations.”可知,老师的工作通常是根据学生的考试结果来进行评定的,所以C项正确;根据第一段第一句“It is really a surprise that…still failed to design anything more efficient and reliable than examinations.”可知,数百年后,教育家们还是没有找到比考试更为可靠和有效的手段。由此可知,D项说法与原文不符。故选D。

      以上就是“2022年陕西省专升本英语阅读理解练习题”的全部内容,同学们想知道更多关于陕西专升本的相关资讯,如复习备考、招生简章,常见问题等,敬请关注陕西专升本!

    陕西专升本尾部图片
    陕西专升本声明

    (一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

    (二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请于我们联系,我们会及时处理。


    转载请注明:文章转载自http://miitu.cn/

    本文地址:http://miitu.cn/show-877-5629-1.html

    点击继续阅读>>

    扫码登录

    扫码关注“陕西专升本”微信公众号

    即可查看余下内容

    二维码以过期,请重新刷新

    2022年陕西专升本便捷服务

    · 温馨提示:由于陕西专升本考试机会一年
    仅此一次,建议广大在校生提前备考。

    考生交流群

    微信公众号

    陕西专升本微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。